Ens aporten greixos saludables insaturats i fitoesterols que ens ajuden a regular el colesterol i els triglicèrids. Àcids grassos omega3 i omega6 beneficiosos per la salut cardiovascular.
Tenen una important quantitat de micronutrients com la vitamina A (ajuda a la prevenció de problemes visuals i de la pell), C i E (antioxidants naturals), B1, B2, B3 i B9. Són riques en minerals com el calci, el magnesi, el ferro, fòsfor i el potassi. També ens aporten fibra i proteïnes.
Les vitamines del grup B, juntament amb el potassi i el fòsfor ens equilibren el sistema nerviós. El potassi ens ajuda a controlar l’hipertensió i l’àcid fòlic col·labora a controlar l’anèmia i és important durant l’embaràs.
Amanida d’escarola amb formatge fresc, salmó fumat i avellanes
Ingredients per a 4 persones:
En un bol, hi posem l’escarola, el formatge, el salmó, les olives i la menta. Ho amanim amb oli, vinagre, sal i pebre. Hi escampem pel damunt les avellanes picades, ho barregem i ho reservem. A continuació, agafem els plats; al fons hi posarem una mica de tomàquet ratllat i, al damunt, l’amanida.
Crema d’avellanes de Can Burguès
Ingredients per a 4 persones:
Per començar, sofregiu la ceba, l’all i el porro, tallats ben petits, en una olla amb una mica d’oli, durant 5 minuts, a foc suau. Mentrestant, peleu i talleu la pastanaga i la carbassa ben petites, incorporeu-les a l’olla i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi la farina, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure 5 minuts més. Seguidament, poseu-hi el brou de pollastre i deixeu-ho reduir durant 10 minuts. A continuació afegiu-hi 80 grams d’avellanes torrades, tritureu-ho tot amb la batedora i rectifiqueu-ho de sal i pebre. Piqueu els 20 grams restants d’avellanes i alhora de servir afegiu-n’hi una mica per sobre de cada plat.
Llenguado amb salsa d’avellanes
Ingredients per a 4 persones:
Per la salsa:
Amb l’aigua, el tomàquet i les branquetes de julivert fem una mena de brou. El fem bullir aproximadament uns 5 minuts. Salem i retirem el tomàquet. Piquem les avellanes amb un morter fins a reduir-les a una pasta. Posem una paella al foc amb l’oli. Quan ha agafat temperatura hi posem la pasta d’avellana, sofregim 1 minut, posem el tomàquet pelat i xafat i sofregim 3 minuts més. Hi aboquem el brou i deixem bullir 10 minuts. Hi posem el gra d’all xafat, pebre i sal. Passats els 10 minuts tapem i retirem la paella del foc deixant infusionar tot uns 20 minuts. Colem i reservem la salsa.
Llenguado:
El passem per la planxa fins daurar els dos costats. Després el posem al forn amb la salsa entre 5 i 7 minuts.
Bombons d’avellana
Ingredients:
100gr. de xocolata negra 70% de cacau
20 gr. de mantega
200 gr. d’avellanes torrades i triturades
80 gr. de Nutella
100 gr. de xocolata de cobertura
Elaboració:
Fondre la xocolata amb la mantega i barrejar-ho bé. Afegir-hi la Nutella fins que quedi ben integrada.
Afegir 100gr d’avellanes i remenar bé per a que quedin ben integrades.
Fer boles petites (si la preparació està massa líquida per formar boles, posar-la una estona dins la nevera per a què s’endureixi una mica). Un cop formades podeu posar-les un altre cop dins la nevera per tal que agafin cos abans de procedir amb el següent pas.
Fondre la xocolata de cobertura amb una mica d’aigua si ens queda molt espessa.
Amb un escuradents punxeu les boletes i submergiu-les en la xocolata fosa i després arrebosseu-les amb la resta d’avellanes triturades.
Deixar refredar abans de servir.